15 November 2012

Գրեթե բոլոր մթերքները վտանգավոր են երեխաների առողջությանը, պնդում են փորձագետները

Նոյեմբեր 15, 2012 newswhip.com

Թունաքիմիկատները եւ այլ քիմիկատներ, որոնք օգտագործվում են աճող մրգերի եւ բանջարեղենի աճեցման համար, բարձրացնում են քաղցկեղի զարգացման ռիսկը ապագայում, եթե երեխան ուտում էդրանք: Հատկապես վտանգի տակ են նախադպրոցական տարիքի երեխաները, գրում է The Daily Mail-ը:

Պրոֆեսոր Իրվ Հերց - Պիցիօտտոն Կալիֆորնիայի համալսարանից եւ նրա գործընկերները հետազոտել են 364 երեխաների: Նրանցից 207 -ը եղել են մինչեւ հինգ տարեկան: Պարզվեց, որ նրանք սպառել են մկնդեղի վտանգավոր քանակություն, դիելդրին, DDE (դիքլորդիֆելին դիքլորէթիլեն) եւ դիօքսիններ:

Եւ երեխաների ավելի քան 95% -ի մոտ գերազանցել է աքրիլամիդ տոքսինի անվտանգ մակարդակները: Այս կողմնակի նյութը կարելի է գտնել մշակված կարտոֆիլում, չիպսերում: Ամենավտանգավորը, թունաքիմիկատների պարունակության առումով (քլորպիրիֆոս, պերմեթրին եւ էնդոսուլֆան) լոլիկներն էին, եւ համապատասխանաբար դեղձ, խնձոր, գազար, պղպեղ, խաղող, բրոկկոլի, ելակ, սպանախ, կաթնամթերք, տանձ, կանաչ լոբի եւ նեխուր - պտուղ բանջարեղենները:

Աշխատանքի շրջանակներում գիտնականներին հետաքրքրել են նաեւ ծանր մետաղները (մկնդեղ, կապար, սնդիկ), կայուն օրգանական աղտոտիչները (դիօքսին, ԴԴՏ, դիելդրին եւ քլորդան) եւ սննդի մշակման միջոցով ստացվող կողմնակի մթերքները, (օրինակ, ակրիլամիդ).

Գիտնականները խորհուրդ են տալիս ուտել տարբեր ուտելիքներ: Այդպիսով, մարմնում չի կուտակվի չափազանց մեծ քանակությամբ մեկ տոքսին: Գումարած, որոշ միացություններ տեղաբաշխված են պտուղի մակերեւույթին, այսինքն դրանք հնարավոր է լվանալ:
 Պատրաստվել է Աշխարհի շուրջ, հղումը բլոգին պարտադիր է:
Post a Comment